Naczynia miedziane przeznaczone do oczyszczania i uzdatniania wody, to niezwykle stara i skuteczna metoda na smaczną i zdrową wodę w naszych domach.
Co ważne, to sposób ZERO WASTE, który nie generuje tak niebezpiecznego dla nas i środowiska  - plastiku.

Miedź jednak w trakcie użytkowania, mając kontakt z powietrzem, w sposób naturalny, pokrywa się tlenkami, przez co możemy zauważyć, że miedź po prostu ciemnieje.
To proces jak najbardziej naturalny.
Dodatkowo temu zjawisku sprzyja sam proces oczyszczania wody, poprzez który miedź przejmuje zanieczyszczenia z wody.
Dlatego tak istotnym jest regularne czyszczenie naczyń miedzianych.
My zalecamy 2-3 razy w tygodniu.


Pracując wiele lat z miedzią i rozmawiając wiele razy z Wami, użytkownikami naczyń miedzianych, wiemy, że szczególnie na początku tej przygody, proces czyszczenia naczyń może sprawiać wiele problemów i nastręczać dużo pytań.
Dlatego specjalnie dla Was nagraliśmy film, w którym rozwiewamy wszelkie wątpliwości i wyjaśniamy krok po kroku, jak należy pielęgnować naczynia miedziane Bangalore, by służyły Wam przez długie lata.


Oto link do filmu.



https://youtu.be/iUtaqX4MQdQ


Życzymy miłego ogladania.